Calle Svadling.

SVERIGE REDO FÖR FÖRSTA KVALET TILL WORLD TROPHY 2022

Lördagen 17 juli är det dags för de svenska atleterna att påbörja kvalresan mot det stora mästerskapet World Trophy 2022. Det första steget är ett svenskt kval i Orsa, Dalarna, där de två bästa atleterna sedan går vidare till det europeiska kvalet som hålls i Schweiz den 12 september.

I det svenska kvalet till World Trophy 2022 kommer att atleterna att tävla bakom stängda dörrar, vid TIMBERSPORTS® träningsanläggning i Orsa. Här kommer de svenska PRO-atleterna Ferry Svan, Emil Hansson, Calle Svadling och Pontus Skye att göra upp om två platser till nästa kvalificeringstävling. De två bästa atleterna som kniper kvalplatserna får därmed åka ner till Schweiz den 12 september, för att möta några av Europas främsta atleter i World Trophy European Qualifier. Här tävlar atleterna i spännande utslagningsdueller där, utöver kampen om kvalplatser, en titel som europeisk mästare står på spel.

De sex bästa europeiska atleterna får slutligen en plats i mästerskapet World Trophy 2022, där de 12 bästa atleter från hela världen samlas för att kora en mästare.

Tävlingsformatet Trophy är intensivt och utmanar atleterna i både styrka, uthållighet och teknik. På snabbast möjliga tid ska atleterna tävla i utslagningsdueller innehållande fyra grenar - med såg och handsåg i Stock Saw respektive Single Buck och med yxa i Underhand Chop och Standing Block Chop. Den som på snabbast tid avklarar grenarna står som slutgiltig segrare och går vidare till nästa runda.

Under European Trophy 2019 tog sig den svenske atleten Calle Svadling hela vägen till en bronsplats, en prestation som han bär med sig inför stundande kvalificering.

– Att komma på tredjeplats i European Trophy 2019 känns fortfarande väldigt häftigt. Det flöt på bra den dagen och det är något jag har med mig inför kommande tävlingar. Jag hoppas såklart att åstadkomma en liknande insats igen, men först och främst ligger fokus på att ta en kvalplats nu den 17 juli. Även de andra atleterna har tränat på bra och är hungriga på att tävla, så jag är beredd på tufft motstånd, säger Calle Svadling.