STIHL TIMBERSPORTS® VM 2022

Den 28-29 oktober 2022 avgörs världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® i Göteborg, Partille Arena.

Se sändningarna

Video file
Poseidon, Avenyn i Göteborg

VM GÖTEBORG 2022

Den 28–29 oktober 2022 avgörs världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® i Göteborg. Under två kvällar tävlar över 100 atleter från över 20 nationer i Partille Arena om den prestigefyllda världsmästartiteln i lag och världens tolv främsta atleter om titeln i individuella VM. 

Det är första gången Sverige är värd för världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS®. Mästerskapen lockar tusentals åskådare som bevittnar tävlingen på plats med fans från både värdlandet och hela världen. Tv-kanaler från bland annat Tyskland, Australien, USA, Kanada och Norge sänder VM med flera miljoner tittare världen över.   

Världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® är den största händelsen inom den globala timmersportsvärlden. Det norska landslaget får möjlighet att representera den norska flaggan i lag-VM och eventuellt individuella VM när världseliten från länder som Australien, USA, Kanada, Tyskland, Nya Zeeland, Storbritannien och Frankrike kommer till Sverige. Alla med målet att bli världsmästare. 

Partille Arena

Världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® 2022 arrangeras på Partille Arena, endast 10 minuter från Göteborgs stadskärna. Arenan nås enkelt med buss eller tåg från Göteborgs Centralstation eller med bil via E20. I byggnaden huserar restaurang, bar och kiosker. 

Arenan som tar upp emot 5 500 åskådare och välkomnar världseliten när VM avgörs den 28–29 oktober. Tusentals fans från hela världen kommer fylla arenan för att heja fram sitt land i lag-VM och för att kora världsmästaren i individuella VM. 

Partille Arena

Lag-VM

Totalt tävlar över 100 atleter från över 20 länder i lag om fyra i en stafettävling om världsmästartiteln. Lagen tävlar i spännande utslagningsdueller där det snabbaste laget avancerar till nästa runda. I tävlingsformatet ingår Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop. De senaste åren har lag som nått finalen imponerat med snabba tider och krossat fyra träblock på under minuten.

Lag VM

Individuella VM

Världens tolv främsta atleter tävlar om den prestigefyllda världsmästartiteln. De tävlar i samtliga sex TIMBERSPORTS® discipliner uppdelat i tre rundor och poäng ges utifrån snabbast tid i respektive gren. De med lägst poäng elimineras efter avslutad runda. I finalen gör återstående sex atleter upp i Hot Saw. Den atleten med högsta totalpoäng efter samtliga sex grenar utses till världsmästare i STIHL TIMBERSPORTS®. 

Ferry Svan 2019

Håll dig uppdaterad!

Via STIHL TIMBERSPORTS® officiella databas kan du få de senaste resultaten från
både nordiska och internationella tävlingar. Där finns även rekord och mycket
annat från extremsporten samlat.

Till databasen