VM i STIHL TIMBERSPORTS® 2020

Video file
Poseidon, Avenyn i Göteborg

VM GÖTEBORG 2020

Den 7–8 november 2020 avgörs världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® i Göteborg. Under två kvällar tävlar över 100 atleter i Partille Arena om den prestigefyllda världsmästartiteln i lag och världens tolv främsta atleter om titeln i individuella VM. 

Det är första gången Sverige är värd för världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS®. Mästerskapen lockar tusentals åskådare som bevittnar tävlingen på plats med fans från både värdlandet och hela världen. Tv-kanaler från bland annat Tyskland, Australien, USA, Kanada och Norge sänder VM med flera miljoner tittare världen över.   

Världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® är den största händelsen inom den globala timmersportsvärlden. Det norska landslaget får möjlighet att representera den norska flaggan i lag-VM och eventuellt individuella VM när världseliten från länder som Australien, USA, Kanada, Tyskland, Nya Zeeland, Storbritannien och Frankrike kommer till Sverige. Alla med målet att bli världsmästare. 

Partille Arena

Världsmästerskapen i STIHL TIMBERSPORTS® 2020 arrangeras på Partille Arena, endast 10 minuter från Göteborgs stadskärna. Arenan nås enkelt med buss eller tåg från Göteborgs Centralstation eller med bil via E20. I byggnaden huserar restaurang, bar och kiosker. 

Arenan som tar upp emot 5 500 åskådare och välkomnar världseliten när VM avgörs den 7–8 november. Tusentals fans från hela världen kommer fylla arenan för att heja fram sitt land i lag-VM och för att kora världsmästaren i individuella VM. 

Partille Arena

Lag-VM

Totalt tävlar över 100 atleter från 20 länder i lag om fyra i en stafettävling om världsmästartiteln. I spännande dueller tävlar lagen i utslagningsomgångar där det snabbaste laget avancerar till nästa runda. I stafetten ingår Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop. De senaste åren har lag som nått finalen imponerat med snabba tider och krossat fyra träblock på under minuten.

Lag VM

Individuella VM

Världens tolv främsta atleter tävlar om den prestigefyllda världsmästartiteln. De tävlar i samtliga sex TIMBERSPORTS® discipliner uppdelat i tre rundor och poäng ges utifrån snabbast tid i respektive gren. De med lägst poäng elimineras efter avslutad runda. I finalen gör återstående sex atleter upp i Hot Saw. Den atleten med högsta totalpoäng efter samtliga sex grenar utses till världsmästare i STIHL TIMBERSPORTS®. 

Ferry Svan 2019

Säkra dina biljetter till VM 2020

Världsmästerskapet i TIMBERSPORTS® i Göteborg är en unik chans att se när världseliten slåss om världsmästartiteln.

Köp biljetter

Lördag 7 nov

Lag-VM

Köp biljetter

Söndag 8 nov

Individuella VM

Köp biljetter

Paket

2-dagarsbiljett

Köp biljetter

Publik Liverpool 2017

Köp smidigt resepaket

Passa på att bo, resa och äta riktigt bra när du ser världseliten göra upp om världsmästartitlarna på plats i Göteborg och Partille Arena. Köp ett färdigt paket eller skräddarsy hela din upplevelse för TIMBERSPORTS®-VM 2020. 

Köp paket

Göteborg spårvagn