Adam Bjöns i grenen Stock Saw

YTTERLIGARE TVÅ STARKA SVENSKA ATLETER TILL EUROPEAN NATIONS CUP

Den 5 juni vann Edvin Karlsson och Ferry Svan svenska kvalificeringstävlingen till STIHL TIMBERSPORTS® European Nations Cup. Nu står det klart att också Adam Bjöns och Emil Hansson får möta europaeliten inom TIMBERSPORTS® i München.

De svenska atleterna var verkligen på topp under kvalet som ägde rum i Orsa i början av juni. Flera världsrekord och personbästa togs, bland annat av Edvin Karlsson och Ferry Svan som vann Rookie- respektive PRO-klassen och därmed kvalificerade sig till TIMBERSPORTS® European Nations Cup i München den 7 augusti.

Tätt efter vinnarna placerade sig Adam Bjöns och Emil Hansson, Rookie respektive PRO, som nu även de får representera Sverige i Tyskland då de norska atleterna inte har möjlighet att delta.

Emil Hansson har i år avancerat från Rookie till PRO och kvalet i Orsa var hans första tävling i den nya klassen. Bra tider i alla grenar och andraplatsen tyder på att Emil kommer bjuda på hård konkurrens även i internationella PRO-sammanhang.

Även Adam Bjöns slog sina tidigare personbästa i grenarna Stock Saw, Standing Block Chop och Single Buck (utan assistans). För Adam blir European Nations Cup den första TIMBERSPORTS-tävlingen på Europanivå och 22-åringen från Mora är rejält taggad.

– European Nations Rookie Cup blir min första tävling utanför Norden och det känns riktigt kul. Klart det är lite nervöst men det tycker jag är bra för då skärper man till sig lite extra. Nu kommer jag fokusera på att förbättra tekniken i de olika grenarna, säger Adam Bjöns.

European Nations Cup arrangeras bakom stängda dörrar i eventhallen Motorworld München, den 7 augusti. För att fans och åskådare ska kunna följa de båda tävlingarna kommer STIHL TIMBERSPORTS® att livesända dem i sociala medier.