Svenske TIMBERSPORTS® atleten Emil Hansson är redo för Nordic Cup 2023.

Nu startar TIMBERSPORTS® Nordic Cup – kvalplats till Europa står på spel

Den 26-28 maj startar TIMBERSPORTS® Nordic Cup 2023 i Falun, Sverige, då outdoormässan Dala Game Fair står värd för den första deltävlingen. Nordic Cup är uppdelad i fyra deltävlingar som sträcker sig genom hela den nordiska TIMBERSPORTS® säsongen, från 26-28 maj till 23-24 september. Till helgen samlas nordiska atleter i samtliga tävlingsklasser – Pro, Rookie, Intermediate och Women. För tävlingsklasserna Pro och Rookie står även platser till den internationella tävlingen European Nations Cup på spel.  

Den första deltävlingen av Nordic Cup markerar starten på den nya och efterlängtade säsongen av extremsporten. Atleter från Sverige, Norge och Danmark tävlar i sina respektive tävlingsklasser och samlar poäng genom deltävlingarna. Atleterna tävlar individuellt i tre, fyra eller sex grenar, beroende på tävlingsklass och tävlingsformat, och när den fjärde deltävlingen är avgjord kommer en vinnare i varje tävlingsklass att ha korats. För Pro- och Rookieatleterna avgörs platserna till European Nations Cup under den tredje deltävlingen. Morasonen Emil Hansson hade en succésäsong under 2022 och planerar inte att slå av på takten i år.

– Jag siktar alltid högt, så får man se vart man landar. Försäsongen har gått som planerat och jag har återhämtat mig bra efter fjolårets långa säsong. Jag vill självklart göra en bra säsong även i år och placera mig så bra som möjligt genom hela Nordic Cup. Målet är att vinna och det gäller för hela säsongen, säger Emil Hansson.

Fullspäckad tävlingssäsong
Efter Dala Game Fair i Falun väntar deltävling två i Malung, juli. Deltävling tre arrangeras i det svenska landslagets hemmaort Orsa och sista deltävlingen av Nordic Cup går av stapeln i Svenljunga, i slutet av september. Säsongen innehåller höjdpunkter i form av såväl nordiska som internationella tävlingar. Bland annat reser de svenska proffsatleterna Ferry Svan och Emil Hansson till Rotterdam den 9-10 juni, tillsammans med Rookie-atleten Edvin Karlsson. Ferry och Emil deltar då i tävlingen World Trophy, medan Edvin representerar Sverige i Rookie World Championship. 11-12 augusti samlas dessutom nordens elit i Elverum för Nordic Championship 2023 och helgen 3-4 november väntar VM i TIMBERSPORTS® i Stuttgart.

Här går Nordic Cup 2023:
- 26-28 maj hålls första deltävlingen av Nordic Cup i Falun.
- 21-22 juli fortsätter Nordic Cup med deltävling två i Malung.
- 5-6 augusti går tredje deltävlingen av Nordic Cup i Orsa.
- 23-24 september avgörs Nordic Cup med den fjärde deltävlingen i Svenljunga.

Biljetter till Nordic Cup, del 1, och Dala Game Fair går att köpa här.
Hela TIMBERSPORTS® tävlingsschema finns tillgängligt här.