Nuvarande nordisk mästare i STIHL TIMBERSPORTS® Ferry Svan, hoppas försvara titeln och säkra sin plats till VM i höst.

Jämn kamp väntar när TIMBERSPORTS® atleterna gör upp om platsen till VM

27–28 augusti möts den nordiska eliten inom STIHL TIMBERSPORTS® för att kröna en mästare i Nordiska Mästerskapen 2022. Vinnaren i PRO-klassen kommer att representera Sverige under det hemma-VM som arrangeras i Göteborg i oktober, och de svenska atleterna är minst sagt i högform.  

 
TIMBERSPORTS® säsongen har hittills inneburit flera höjdpunkter för de svenska atleterna. Nuvarande nordisk mästare, Ferry Svan, har huggit och sågat på rekordtider i internationella tävlingar samt vunnit årets upplagor av Nordic Cup och Nordic Trophy. Samtidigt har Emil Hanssons utveckling stigit spikrakt uppåt, vilket bland annat guldmedaljen från European Trophy i juli 2022 är ett bevis på. 27–28 augusti hålls Nordiska Mästerskapen, där vinnaren i PRO-klassen får representera Sverige under höstens VM i Göteborg. 

– Totalt sett är jag väldigt nöjd med min säsong hittills, då jag har lyckats hålla en jämn och hög nivå. Vi är ett gäng i toppen som är i god form så jag tror att det blir en poängkamp ända in i sista grenen, och det är precis så det ska vara i ett Nordiskt Mästerskap, säger Ferry Svan. 
– Att försvara min titel och dessutom ta platsen till individuella VM skulle betyda väldigt mycket för mig. Det har länge varit mitt mål, ända sedan inför det förra världsmästerskapet som pandemin hindrade. Jag är redo och ska göra allt i min makt för att vinna, fortsätter Svan. 

Även Emil Hansson, som endast varit PRO-atlet i drygt två år, tror på en jämn drabbning under Nordiska Mästerskapen.  

– Jag är nöjd med vad jag åstadkommit hittills under säsongen. Det är resultatet av den tid jag lagt ner på att träna, och det är skönt att se att det hårda jobbet lönar sig, säger Emil Hansson och fortsätter: 
– Att vinna Nordiska Mästerskapen och därmed få representera Sverige inför hemmapubliken i VM vore väldigt stort. Vi är fyra duktiga svenska atleter, där alla har en chans att vinna. Det gäller att ha en bra dag och leverera i alla sex grenar.  

Nordiska Mästerskapen 2022, som likt tidigare år går av stapeln i Stenkullen i Göteborg, samlar Nordens främsta TIMBERSPORTS® atleter.  Den 27–28 augusti hålls både individuella tävlingar och lagtävlingar för att kora nordiska mästare i respektive tävlingsklasser – Rookie, Intermediate, PRO och Women. Atleter från Sverige, Norge och Danmark tävlar på både herr- och damsidan i säsongens sista nordiska tävling. Efter tävlingen väntar European Nations Cup 2022 Weiach, Schweiz, innan säsongens stora höjdpunkt: VM i Göteborg, den 28–29 oktober i Partille Arena.  

Datum och tider Nordiska Mästerskapen 
STIHL TIMBERSPORTS® Nordiska Mästerskapen 2022 livesänds under lördagen via Facebook, Youtube och Twitch. Det finns ett begränsat antal publikplatser. Anmälan görs till stihl@timbersports.se, där namn, datum och antal personer anges. 

Lördag 27 augusti
10:00 – Rookie/Intermediate Women. Livesändning startar 09:45, följ här.  
16:10 – PRO. Livesändning startar 15:55, följ här

Söndag 28 augusti
10:00 – Lagtävling