Nordic Cup 2024 markerade starten på den nordiska tävlingssäsongen och för Sveriges del blev det guld i Pro-klassen, silver i damklassen och brons i Rookie-klassen.

Guld till Emil Hansson när den nordiska TIMBERSPORTS® säsongen drog igång

Nordens främsta atleter i extremsporten TIMBERSPORTS® möttes i helgen för att tävla i den första deltävlingen av Nordic Cup 2024. Tävlingen markerade starten på den nordiska tävlingssäsongen och för Sveriges del blev det guld i Pro-klassen, silver i damklassen och brons i Rookie-klassen.

Den 1–2 juni hölls den första deltävlingen av STIHL TIMBERSPORTS® Nordic Cup 2024 i Grästorp. Atleter från Sverige, Norge och Danmark drabbade samman i tre tävlingsklasser: Pro, Rookie och Women – med gäster från Tyskland i Rookie- och damklassen. I proffsklassen stod VM-tvåan Emil Hansson för en solid insats. Efter goda resultat i samtliga grenar stod Hansson som vinnare, med landsmannen Ferry Svan på andraplats och Norges Vebjørn Sønsteby på tredjeplats.

– På det stora hela är jag nöjd med tävlingsdagen. Jag höll ihop det bra genom hela tävlingen, minimerade mina misstag och lyckades avsluta bra i finalgrenen Hot Saw, säger Emil Hansson och fortsätter:
– Nu ska jag hem och slipa ytterligare på formen inför nästa deltävling samt inför Nordiska Mästerskapen i juli. Det är där det gäller. Målet är att vinna även där och att få representera Sverige på VM i november. 

Tysklands Florian Hägele (Rookie) och Alrun Uebing (Women) deltar i Nordic Cup genom TIMBERSPORTS® utbytesprogram och stod även som vinnare i sina tävlingsklasser. I damklassen togs silvermedaljen av svenske Tove Njåstad, följt av Danmarks Felixia Banck på tredjeplats. I Rookie-klassen blev det ombytta roller, då silvret gick till danske Bo Andersen och bronsmedaljen togs av Sveriges Johan Staf.

Nu väntar den andra deltävlingen under SM-veckan i Västerås, 26–27 juni, där atleterna fortsätter att samla poäng. Efter den tredje och sista deltävlingen i norska Elverum, 9–10 augusti, står det klart vem som är totalsegrare i respektive tävlingsklass.

Här går Nordic Cup 2024:
- 1-2 juni hålls första deltävlingen av Nordic Cup i Grästorp.
- 26-27 juni fortsätter Nordic Cup med deltävling två i Västerås under SM-veckan.
- 9-10 augusti går sista deltävlingen av Nordic Cup i norska Elverum.

Fullständiga resultat från Pro-klassen finns här
Fullständiga resultat från Rookie-klassen finns här
Fullständiga resultat från damklassen finns här.

Hela TIMBERSPORTS® tävlingsschema finns tillgängligt här.