Vebjørn Sønsteby

VEBJØRN SØNSTEBY PÅ NIENDE PLASS I STIHL TIMBERSPORTS® FØRSTE VIRTUELLE EUROPEISKE MESTERSKAP

Michał Dubicki fra Polen tok førsteplass når STIHL TIMBERSPORTS® for første gang arrangerte Virtual European Championship 2020. Norske Vebjørn Sønsteby tok niendeplassen.

Det var en spennende og jevn konkurranse som både fansen og TIMBERSPORTS®-atletene selv fulgte søndag ettermiddag. Etter de tre omgangene var det bare to poeng som skilte mellom den polske vinneren Michal Dubicki og andremann Koen Martens fra Belgia. Bronsen gikk til tsjekkiske Martin Komárek.

– Jeg er veldig glad for å bli kronet TIMBERSPORTS® første virtuelle europeiske mester, det er en fantastisk følelse. Jeg er overveldet, men veldig glad, sier vinneren Michel Dubicki.

”Øksemannen”, som Dubicki kaller seg, dominerte i Underhand Chop og Standing Block Chop. I den tredje øksegrenen, spektakulære og avanserte Springboard, var Martin Komárek raskest.

Norge på niende plass
VebjørnSønsteby var i god form, men konkurransen var stor, og etter de tre første grenene Underhand Chop, Stock Saw og Standing Block Chop hadde Vebjørn 13 poeng. Dessverre viste det seg at det var én plassering fra å gå videre til den andre runden. Vebjørn endte til slutt som nummer ni.

– Jeg har forsøkt å toppe formen til konkurransen, og er i hovedsak fornøyd med mine resultater. Det var annerledes, men veldig spennende å se konkurransen bli avgjort under sendingen, sier Vebjørn Sønsteby.

Nordens andre representant, svenske Ferry Svan, tok en fjerdeplass i konkurransen.

Konkurranse under tilpassede former
Virtual European Championship 2020 erstattet det planlagte individuelle verdensmesterskapet, som ikke kunne gjennomføres på grunn av Covid-19. Atletene har utført de vanlige seks konkurransegrenene i sine hjemland og i henhold til lokale restriksjoner og strenge hygienekrav. Øvelsene er utført og filmet i perioden 30. november til 10. desember, og er overvåket av offisielle representanter for STIHL TIMBERSPORTS®. Videofilmer og tider er samlet og kontrollert av sportens offisielle dommere. Til tross for at atletene har gjennomført sine konkurransegrener, er resultatet ikke avslørt for dem før konkurransen ble sendt i dag, 27. desember.