Calle Svadling i Hot Saw under Four Nations Cup 2020

SVENSKA STIHL TIMBERSPORTS® KICKSTARTAR SÄSONGEN MED KVALIFICERINGSTÄVLINGAR TILL EUROPEAN NATIONS CUP

Lördagen den 5 juni inleds svenska STIHL TIMBERSPORTS® säsongen med buller och bång. Då gör landets bästa atleter upp om vilka som ska representera Sverige under European Nations Cup och Rookie European Nations Cup i München den 7 augusti.

Efter många månader med inställda träningsläger, nationella tävlingar och andra sportrelaterade aktiviteter är den svenska säsongen snart igång. Säsongen kickstartar med kvalificeringstävlingar till European Nations Cup som hålls i augusti och där Rookies och PROs från ett antal europeiska länder gör upp om titeln. De svenska kvalificerings-tävlingarna hålls utan publik vid TIMBERSPORTS® träningsanläggning i Orsa den 5 juni.

De svenska atleter som tävlar om att få representera Sverige i Rookie European Nations Cup 2021 är Johan Staf, Adam Bjöns och Edvin Karlsson. I PRO-klassen tävlar Pontus Skye, Calle Svadling, Emil Hansson, Johannes Eriksson, Samuel Hell och Ferry Svan. I Rookie-klassen tävlar atleterna i grenarna Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck och Standing Block Chop, medan PRO även inkluderar grenarna Springboard och Hot Saw.

– Killarna är supertaggade på att få börja tävla igen. Trots frånvaron av gemensamma träningar och tävlingar har de tränat hårt och vi ser alla väldigt mycket fram emot att få komma igång igen. Det kommer bli tuffa kvalificeringstävlingar och spännande att se vilka som tar en plats i München, säger Hans-Ove Hansson, tränare och kapten för svenska STIHL TIMBERSPORTS® landslaget.

Tävlingarna i München arrangeras bakom stängda dörrar i eventhallen Motorworld. För att fans och åskådare ska kunna följa de båda tävlingarna kommer STIHL TIMBERSPORTS® att livesända dem i sociala medier.

Även de som ännu inte tävlar i extremsporten TIMBERSPORTS®  har mycket att se fram emot den kommande tiden. Såväl nybörjarläger som fortsättningsläger planeras under årets andra halva. Bland planerna finns även ett läger endast för kvinnor. 

– Vi ser ett stort intresse från tjejer och vill gärna komma igång med tävlingar för kvinnor. Många länder har kvinnliga atleter och vi har flera duktiga tjejer som deltagit i tidigare läger så nu känner vi att det är dags att ta nästa steg, säger Hans-Ove Hansson.

– Vi är otroligt glada att komma igång med träningar och tävlingar igen. På grund av pandemin har de flesta aktiviteter legat på is eller inte kunnat arrangeras på samma sätt som tidigare. Nu ser dock restriktionerna ut att lätta och vi planerar för många spännande tävlingar och arrangemang under andra halvan av året. Givetvis med respekt för och anpassade efter rådande förutsättningar, säger Emma Birgersson, kommunikationsansvarig på STIHL TIMBERSPORTS® Norden.

Alla planer avseende nationella och internationella tävlingar kan komma att ändras på grund av den globala pandemin och dess utveckling.

Calle Svadling i Hot Saw under Four Nations Cup 2020