STIHL TIMBERSPORTS® COVID-19 UPDATE

STIHL TIMBERSPORTS® SVERIGE ÅTERUPPTAR SÄSONGEN

Måndagen den 10 augusti börjar TIMBERSPORTS® åter att arrangera träningsläger, tävlingar och andra sportrelaterade aktiviteter i Sverige. Det innebär att tävlingar och aktiviteter som hittills har skjutits upp på grund av pågående pandemi nu kommer att arrangeras under anpassade former. 

Vi är många som längtat efter detta beslut som har tagits efter noga övervägande och den senaste tidens lägesrapporter om smittspridningen. Säsongen kommer utföras med strikta förhållningsregler i linje med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd. Exempelvis kommer antalet personer att begränsas till max 50 och kan minskas ytterligare om det inte är möjligt att hålla ansvarsfullt avstånd.

Situationen med Covid-19 är inte över och vi kommer anpassa våra aktiviteter till rådande riktlinjer och att fortsätta ta ansvar. Vi följer utvecklingen på daglig basis och är redo att ta nya beslut beroende på hur situationen utvecklas. 

En alternativ internationell tävlingssäsong
Vi har även tagit fram ett provisoriskt alternativ för att återuppta den internationella tävlingssäsongen. Planen är att arrangera minst ett av de två internationella mästerskapen under säkra och kontrollerade former, utan publik och under senare delen av 2020 i tyska München. Först ut är European Trophy som planeras till den 8 november och är det europeiska kvalet till World Trophy 2021. Om situationen tillåter kan det bli aktuellt att arrangera fler europeiska tävlingar under hösten. 

Dessa alternativa planer kommer endast att arrangeras om de kan genomföras enligt lokala säkerhetsrestriktioner, globala resedirektiv och i linje med myndigheters råd och restriktioner. Vi arbetar med vår medicinskt ansvarige rörande hygienrutiner i syfte att skydda alla deltagare. 

Aktuell tidsplan – TIMBERSPORTS® säsong 2020:
15-16 augusti: kvalificering till internationella tävlingar hösten 2020, Orsa
TBA (datum ej satt): kvalificering European Trophy 2020, Orsa
8 november: European Trophy 2020, München
29 november: individuella världsmästerskapen 2020, München